030 - 692 60 90

Actueel

Rechten

Eén van de laatste daden van het vorige kabinet was het aanbieden van het wetsvoorstel Wet werkelijke rendement box 3 aan de Raad van State (RvS). Door het reeds voor advies naar de RvS te sturen, blijft het volgens de voormalige staatssecretaris Van Rij mogelijk om het nieuwe box-3-stelsel met ingang van 1 januari 2027 in te voeren. Als het advies van de RvS is ontvangen, kan het nieuwe kabinet beslissen of het wetsvoorstel, al dan niet in gewijzigde vorm, wordt ingediend bij de Tweede Kamer. Het blijft de bedoeling om bij de aangiften inkomstenbelasting zoveel mogelijk te werken met door de Belastingdienst vooraf ingevulde gegevens. Hierdoor blijft voor het grootste deel van de belastingplichtigen het doen van de aangifte inkomstenbelasting vrij eenvoudig. Jaarlijkse waardeontwikkelingen worden dan ook in aanmerking genomen (vermogensaanwasbelasting). Bent u eigenaar van beleggingsvastgoed of niet-beursgenoteerde aandelen, dan geldt voor u straks echter het systeem van de vermogenswinstbelasting. Dit betekent dat waardeontwikkeling pas bij u zal worden belast bij realisatie daarvan.

Tip
Bent u eigenaar van vastgoed of niet-beursgenoteerde aandelen? Dan is het verstandig om contact op te nemen met uw fiscaal adviseur om op de komende wijzigingen in box 3 te kunnen anticiperen.

Accountants en adviseurs met gedegen kennis én visie.
18 oktober 2024

Start nieuwe innovatiesubsidie aanpak piekbelasting

Varkens 4

Start nieuwe innovatiesubsidie aanpak piekbelasting Bent u veehouder met melkvee, varkens en/of vleeskalveren en heeft u een bedrijf met piekbelasting? Als u wilt bijdragen aan het verminderen van de stikstofneerslag op overbelaste Natura 2000-gebieden, kunt u daarvoor een nieuwe innovatiesubsidie krijgen. Vanaf 21 oktober 2024 opent namelijk het loket van de nieuwe subsidieregeling ‘Subsidie voor […] ..

Lees verder
18 oktober 2024

Einde uitstel voor inzaaien vanggewassen nadert

Traktor 3

Einde uitstel voor inzaaien vanggewassen nadert Begin september jl. heeft u als agrariër uitstel gekregen voor het inzaaien van vanggewassen (gras, klaver etc.) na de oogst van mais of voor vanggewas op zand- en lössgrond. Reden hiervoor was dat u dit jaar later kon inzaaien vanwege het extreem natte voorjaar. Op 21 oktober 2024 loopt […] ..

Lees verder
18 oktober 2024

Laatste jaar aankoop bestelauto zonder bpm

bestelauto 2 aangepast

Laatste jaar aankoop bestelauto zonder bpm Als u nu een bestelauto aanschaft voor uw onderneming, betaalt u geen bpm. Daarvoor geldt namelijk een vrijstelling. Die vrijstelling wordt per 1 januari 2025 afgeschaft. De grondslag van het reguliere bpm-tarief voor bestelauto’s wordt dan omgezet van netto cataloguswaarde naar CO2-uitstoot. De  CO2-uitstoot wordt op dezelfde wijze vastgesteld […] ..

Lees verder
11 oktober 2024

Definitieve bedragen kinderopvangtoeslag 2025 bekendgemaakt

Speeltuin 4

Definitieve bedragen kinderopvangtoeslag 2025 bekendgemaakt Huishoudens met een gezamenlijk inkomen tussen € 29.400 en € 159.225 krijgen volgend jaar meer kinderopvangtoeslag. Dit blijkt uit de definitieve bedragen die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft bekendgemaakt voor de kinderopvangtoeslag in 2025. In 2025 wordt hiervoor € 429 miljoen extra uitgetrokken. Daarnaast worden de maximale […] ..

Lees verder